Anretning
Opbevaring
Den mad du får leveret af Det Danske Madhus skal opbevares i dit køleskab.
Temperaturen i dit køleskab må højest være 5˚C. Hvis du er i tvivl om temperaturen i dit køleskab, så kan du enten købe et køleskabstermometer, eller også kan du få din madchauffør til at måle temperaturen for dig.
Opvarmning
De kølede middagsretter opvarmes let i ovn eller mikrobølgeovn.
Af hensyn til fødevaresikkerheden er det vigtig, at maden altid opvarmes til 75°C.
OBS: Forretter, desserter, fisk og suppe skal eventuelt have kortere opvarmningstid.
Du får udleveret en opvarmningsvejledning, når du starter som kunde
Private Web Normale og Små Portioner Opvarmningsvejledningen
Visiterede Normal Portion Opvarmningsvejledning
Små portioner Opvarmningsvejledning
Bakke i ovn Opvarmningsvejledning
Anretning
De kølede retter opvarmes i almindelig ovn eller mikrobølgeovn. Af hensyn til fødevaresikkerheden er det vigtig, at maden altid opvarmes til 75°C. Vi anbefaler ikke, at du gemmer eventuelle rester, der har været opvarmet.
OBS: Forretter, desserter, fisk og suppe skal eventuelt have kortere opvarmningstid.
Du får udleveret en opvarmningsvejledning, når du starter som kunde, men her kan du også finde en pdf-udgave af opvarmningsvejledningen.
Anretning af din mad betyder rigtig meget for ens appetit. Det gælder både for ældre og unge i Danmark. Faktisk kan pynt på maden øge ens indtag af mad med op til 22 % iflg. Eldorado projektet.
For at hjælpe dig på vej har vi lavet fem videoer om, hvordan man kan anrette sin mad fra Det Danske Madhus.
I Det Danske Madhus anbefaler vi at tilberede og anrette maden på tre forskellige måder.
Tre tilberedningsmetoder
Anretning og tilbedrening af Farsbrød
Anretning af Boller i Karry
Tilberedning i ovn eller mikroovn
Relevante artikler
Ledige stillinger
Hos Det Danske Madhus gør vi alle sammen hver dag en forskel, når vi er med til at sætte mad på b...
Uopfordret ansøgning
Kunne du tænke dig at blive en del af vores hold? Du kan søge en af vores opslåede stillinger, me...
Kost til ældre
Menuen der sørger for, at du får alt det, du har brug for, når du spiser lidt mindre, end du plej...
Normalkost
Til dig, der kan lide klassisk, velsmagende mad lavet med omhu. Mad giver glæde, både at lave og ...
Kost til småtspisende
Kan du kun spise små portioner? Så er vores menu til småtspisende rigtig for dig. Vi sørger for, ...
Vegetar
Vores vegetariske menu er til dig, der ikke spiser kød eller blot foretrækker at få endnu flere g...
Ordinerede diæter
Der kan være mange årsager til, at din kost skal sammensættes på en særlig måde. Her er vi der og...
Blød, gratin og cremet kost
Tygge- og synkevenlig kost til dig, der på grund af sygdom eller andre udfordringer har besvær me...
Eldorado
ELDORADO projektet Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved o...
Grønnere hverdagsmad med Naturli’
Hvordan får vi flere grønne proteiner på middagsbordet hos danskerne? Det benspænd satte vi, Det ...
Appetitvækker
APPETITVÆKKENDE MÅLTIDER Vi kan som kostfaglige eksperter, hjælpere og visitatorer have nok så ...
Mad der gør dig glad
Vores måltider skal være noget, du glæder dig til.
God mad, hver dag
Alle måltider tæller. Derfor gør vi os umage ned til mindste detalje, når vi går i køkkenet for dig.
Smag, konsistens og duft
Det skal smage, det skal dufte og det skal knase. Vi ved, at du spiser med alle sanserne og serve...
Vi laver rigtig mad i rigtige køkkener
Gryderne er større end dem, du laver mad i derhjemme, men præmissen er den samme, når vi hakker, ...
Ernæringsrigtig mad
Vi laver den mad, du har brug for lige præcis på din tallerken. Mad der er tilpasset dine behov o...
Råvarerne i orden
God mad kræver gode råvarer, det er faktisk ret simpelt. Derfor gør vi os umage for at udvælge de...
Danske råvarer
Kan vi vælge dansk, gør vi det naturligvis. Og vi arbejder løbende på at sikre endnu flere danske...
Økologi – naturligvis
For os er økologi et naturligt valg. Vi arbejder hårdt imod vores mål om at få Sølv- og Bronzemær...
VI TILBYDER 3 VARIANTER
Der kan være stor forskel på, hvor svært man har ved at tygge og/eller synke alt afhængig af ens ...
ANRETNING OG SERVERING ØGER APPETITTEN
Maden kommer i portionsanrettede bakker, der er beregnet til opvarmning. Gør derfor gerne lidt ek...
SPOT DYSFAGI
Det er ikke altid lige nemt at spotte dysfagi, men i dagligdagen kan borgeren vise forskellige te...
Opbevaring
Den mad du får leveret af Det Danske Madhus skal opbevares i dit køleskab. Temperaturen i dit køl...
Anretning
De kølede retter opvarmes i almindelig ovn eller mikrobølgeovn. Af hensyn til fødevaresikkerheden...
Bolognese
4 portioner2 spsk. olivenolie400 g hakket oksekød100 g løg i tern200 g champignon i skiver1 fed h...
Citronfromage
4 personer3 blade husblas2 æggeblommer2 æggehvider70 g sukker½ tsk. vaniljesukkerSkal og saft fra...
Frikadeller
4 personer900 g hakket svinekød1 dl vand1 løg i små tern2 æg12 g salt2 dl sødmælk90 g hvedemel3 g...
Gullasch
4 personer700 g oksetykkam i 2x2 cm tern½ dl rapsolie10 g hvidløg100 g bladselleri i tern10 g sal...
Svensk pølseret
4 personer100 g smør2 spsk. olie500 g pølser i skiver2 løg i tern1½ tsk. paprika2 spsk. tomatpuré...
Kontrolrapporter
Her på siden kan du finde links til Fødevarestyrelsens kontrolrapporter fra vores madhuse samt de...
Deklareringer
Du kan finde oplysninger om ingredienser og næringsindhold i alle vores retter via nedenstående l...
Kosthåndbog
Du kan læse vores kosthåndbog via nedenstående link Vores kosthåndbog