Opskrifter

 

Vild med vores mad? Så kan du selv prøve kræfter med det, når du har god tid.
Find udvalgte opskrifter her.

 

Bolognese

4 portioner

  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g løg i tern
  • 200 g champignon i skiver
  • 1 fed hvidløg, finhakket
  • 150 g gulerødder i små tern
  • 100 g bladselleri i tern
  • 1 dl vand
  • 500 g hakket tomater fra dåse
  • 100 g tomatpuré

Varm en gryde og tilsæt olivenolie, kød, løg, hvidløg og krydderier. Lad det stege af i 5-10 minutter til det tager farve. Tilsæt champignoner og lad dem stege med yderligere i 5-10 minutter. Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i 5 min. Tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad retten koge i 30 min. til den er kogt ind til en tykkere konsistens. Smag til med salt, peber, timian og oregano.

Citronfromage

4 personer

  • 3 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 70 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Skal og saft fra 3 citroner (andre citrusfrugter kan også bruges)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde til at pynte med

 

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 min. Pisk æggehviderne stive i én skål og pisk blommerne luftige med vanilje og sukker i en anden skål. Pisk derefter fløden til let flødeskum i en tredje skål. Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen, når det er smeltet og rør citrussaften i. Rør blandingen sammen med æggesnapsen og vend med flødeskummet, og derefter med de stiftpiskede æggehvider. Kom massen i en flot skål og sæt fromagen på køl i minimum 2 timer. Pynt med flødeskum. Inviter én du holder af og nyd den i godt selskab. Velbekomme!

 

Se hvordan vi laver vores citronfromage på 20 sekunder

Frikadeller

4 personer

  • 900 g hakket svinekød
  • 1 dl vand
  • 1 løg i små tern
  • 2 æg
  • 12 g salt
  • 2 dl sødmælk
  • 90 g hvedemel
  • 3 g peber
  • Olie og smør til stegning

Rør salt, peber og hakket kød sammen til farsen bliver sej. Tilsæt æg, løg og mælk, og rør det til det er samlet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør til du har en lind fars. Steg farsen på en stegepande med olie og smør ved middelvarme til frikadellerne er gyldne på begge sider.

Gullasch

4 personer

  • 700 g oksetykkam i 2x2 cm tern
  • ½ dl rapsolie
  • 10 g hvidløg
  • 100 g bladselleri i tern
  • 10 g salt
  • 6 dl vand
  • 1 løg i tern
  • 250 g gulerødder i tern
  • 200 g hakket tomat
  • 250 g kartofler i tern
  • 1 spsk. tomatpuré
  • ½ tsk. paprika
  • Lidt spidskommen og chili efter smag
  • en oksebouillonterning

I en stor gryde steges olie og kød godt af. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Det er vigtigt, at det tager farve. Tilsæt nu krydderier og tomatpuré og steg let af inden resten af ingredienserne (undtagen kartoffeltern) kommes ved. Lad retten simre ved svag varme i 45 min., tilsæt nu kartofler og lad det simre yderligere 30 min. Servér med kartoffelmos eller en klat creme fraiche.

Tips – tilsæt 1,2 liter vand og spis retten som gullaschsuppe.

Svensk pølseret

4 personer

  • 100 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 500 g pølser i skiver
  • 2 løg i tern
  • 1½ tsk. paprika
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 4 spsk. ketchup
  • 1 dl vand
  • 7 dl sødmælk
  • ½ dl fløde (valgfrit)
  • 1 kg kartofler i grove tern
  • Salt, peber og lidt chilipulver

Kom olie og smør i en gryde, tilsæt løg og pølser. Lad det stege en smule ved middel varme. Tilsæt nu tomatpuré og steg med 2-3 minutter. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Lad retten simre ved middel varme i 35 min.

Relevante artikler