Opskrifter
Vild med vores mad? Så kan du selv prøve kræfter med det, når du har god tid.
Find udvalgte opskrifter her.
Bolognese
4 portioner
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 100 g løg i tern
- 200 g champignon i skiver
- 1 fed hvidløg, finhakket
- 150 g gulerødder i små tern
- 100 g bladselleri i tern
- 1 dl vand
- 500 g hakket tomater fra dåse
- 100 g tomatpuré
Varm en gryde og tilsæt olivenolie, kød, løg, hvidløg og krydderier. Lad det stege af i 5-10 minutter til det tager farve. Tilsæt champignoner og lad dem stege med yderligere i 5-10 minutter. Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i 5 min. Tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad retten koge i 30 min. til den er kogt ind til en tykkere konsistens. Smag til med salt, peber, timian og oregano.
Citronfromage
4 personer
- 3 blade husblas
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 70 g sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- Skal og saft fra 3 citroner (andre citrusfrugter kan også bruges)
- 2 dl piskefløde
- 1 dl piskefløde til at pynte med
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 min. Pisk æggehviderne stive i én skål og pisk blommerne luftige med vanilje og sukker i en anden skål. Pisk derefter fløden til let flødeskum i en tredje skål. Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen, når det er smeltet og rør citrussaften i. Rør blandingen sammen med æggesnapsen og vend med flødeskummet, og derefter med de stiftpiskede æggehvider. Kom massen i en flot skål og sæt fromagen på køl i minimum 2 timer. Pynt med flødeskum. Inviter én du holder af og nyd den i godt selskab. Velbekomme!
Se hvordan vi laver vores citronfromage på 20 sekunder
Frikadeller
4 personer
- 900 g hakket svinekød
- 1 dl vand
- 1 løg i små tern
- 2 æg
- 12 g salt
- 2 dl sødmælk
- 90 g hvedemel
- 3 g peber
- Olie og smør til stegning
Rør salt, peber og hakket kød sammen til farsen bliver sej. Tilsæt æg, løg og mælk, og rør det til det er samlet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør til du har en lind fars. Steg farsen på en stegepande med olie og smør ved middelvarme til frikadellerne er gyldne på begge sider.
Gullasch
4 personer
- 700 g oksetykkam i 2x2 cm tern
- ½ dl rapsolie
- 10 g hvidløg
- 100 g bladselleri i tern
- 10 g salt
- 6 dl vand
- 1 løg i tern
- 250 g gulerødder i tern
- 200 g hakket tomat
- 250 g kartofler i tern
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. paprika
- Lidt spidskommen og chili efter smag
- en oksebouillonterning
I en stor gryde steges olie og kød godt af. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Det er vigtigt, at det tager farve. Tilsæt nu krydderier og tomatpuré og steg let af inden resten af ingredienserne (undtagen kartoffeltern) kommes ved. Lad retten simre ved svag varme i 45 min., tilsæt nu kartofler og lad det simre yderligere 30 min. Servér med kartoffelmos eller en klat creme fraiche.
Tips – tilsæt 1,2 liter vand og spis retten som gullaschsuppe.
Svensk pølseret
4 personer
- 100 g smør
- 2 spsk. olie
- 500 g pølser i skiver
- 2 løg i tern
- 1½ tsk. paprika
- 2 spsk. tomatpuré
- 4 spsk. ketchup
- 1 dl vand
- 7 dl sødmælk
- ½ dl fløde (valgfrit)
- 1 kg kartofler i grove tern
- Salt, peber og lidt chilipulver
Kom olie og smør i en gryde, tilsæt løg og pølser. Lad det stege en smule ved middel varme. Tilsæt nu tomatpuré og steg med 2-3 minutter. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Lad retten simre ved middel varme i 35 min.
Relevante artikler
Ledige stillinger
Hos Det Danske Madhus gør vi alle sammen hver dag en forskel, når vi er med til at sætte mad på b...
Uopfordret ansøgning
Kunne du tænke dig at blive en del af vores hold? Du kan søge en af vores opslåede stillinger, me...
Kost til ældre
Menuen der sørger for, at du får alt det, du har brug for, når du spiser lidt mindre, end du plej...
Normalkost
Til dig, der kan lide klassisk, velsmagende mad lavet med omhu. Mad giver glæde, både at lave og ...
Kost til småtspisende
Kan du kun spise små portioner? Så er vores menu til småtspisende rigtig for dig. Vi sørger for, ...
Vegetar
Vores vegetariske menu er til dig, der ikke spiser kød eller blot foretrækker at få endnu flere g...
Ordinerede diæter
Der kan være mange årsager til, at din kost skal sammensættes på en særlig måde. Her er vi der og...
Blød, gratin og cremet kost
Tygge- og synkevenlig kost til dig, der på grund af sygdom eller andre udfordringer har besvær me...
Eldorado
ELDORADO projektet Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved o...
Grønnere hverdagsmad med Naturli’
Hvordan får vi flere grønne proteiner på middagsbordet hos danskerne? Det benspænd satte vi, Det ...
Appetitvækker
APPETITVÆKKENDE MÅLTIDER Vi kan som kostfaglige eksperter, hjælpere og visitatorer have nok så ...
Mad der gør dig glad
Vores måltider skal være noget, du glæder dig til.
God mad, hver dag
Alle måltider tæller. Derfor gør vi os umage ned til mindste detalje, når vi går i køkkenet for dig.
Smag, konsistens og duft
Det skal smage, det skal dufte og det skal knase. Vi ved, at du spiser med alle sanserne og serve...
Vi laver rigtig mad i rigtige køkkener
Gryderne er større end dem, du laver mad i derhjemme, men præmissen er den samme, når vi hakker, ...
Ernæringsrigtig mad
Vi laver den mad, du har brug for lige præcis på din tallerken. Mad der er tilpasset dine behov o...
Råvarerne i orden
God mad kræver gode råvarer, det er faktisk ret simpelt. Derfor gør vi os umage for at udvælge de...
Danske råvarer
Kan vi vælge dansk, gør vi det naturligvis. Og vi arbejder løbende på at sikre endnu flere danske...
Økologi – naturligvis
For os er økologi et naturligt valg. Vi arbejder hårdt imod vores mål om at få Sølv- og Bronzemær...
VI TILBYDER 3 VARIANTER
Der kan være stor forskel på, hvor svært man har ved at tygge og/eller synke alt afhængig af ens ...
ANRETNING OG SERVERING ØGER APPETITTEN
Maden kommer i portionsanrettede bakker, der er beregnet til opvarmning. Gør derfor gerne lidt ek...
SPOT DYSFAGI
Det er ikke altid lige nemt at spotte dysfagi, men i dagligdagen kan borgeren vise forskellige te...
Opbevaring
Den mad du får leveret af Det Danske Madhus skal opbevares i dit køleskab. Temperaturen i dit køl...
Anretning
De kølede retter opvarmes i almindelig ovn eller mikrobølgeovn. Af hensyn til fødevaresikkerheden...
Bolognese
4 portioner2 spsk. olivenolie400 g hakket oksekød100 g løg i tern200 g champignon i skiver1 fed h...
Citronfromage
4 personer3 blade husblas2 æggeblommer2 æggehvider70 g sukker½ tsk. vaniljesukkerSkal og saft fra...
Frikadeller
4 personer900 g hakket svinekød1 dl vand1 løg i små tern2 æg12 g salt2 dl sødmælk90 g hvedemel3 g...
Gullasch
4 personer700 g oksetykkam i 2x2 cm tern½ dl rapsolie10 g hvidløg100 g bladselleri i tern10 g sal...
Svensk pølseret
4 personer100 g smør2 spsk. olie500 g pølser i skiver2 løg i tern1½ tsk. paprika2 spsk. tomatpuré...
Kontrolrapporter
Her på siden kan du finde links til Fødevarestyrelsens kontrolrapporter fra vores madhuse samt de...
Deklareringer
Du kan finde oplysninger om ingredienser og næringsindhold i alle vores retter via nedenstående l...
Kosthåndbog
Du kan læse vores kosthåndbog via nedenstående link Vores kosthåndbog