FÅ MAD, DER ER TILPASSET DINE BEHOV

 

Er du i samråd med din læge og/eller visitationen kommet frem til, at du har brug for en speciel kost, skal du blot meddele det til kundeservice.

Til personer som har svært ved at tygge og/eller synke, kan vi tilbyde mad med særlig konsistens, som eksempelvis gratinkost. Derudover kan vi også tilbyde et etnisk tilpasset menukort samt et vegetarmenukort.

 

VI TILBYDER TRE FORSKELLIGE KOSTFORMER:

 

Kost til ældre (sygehuskost):

Mad med en fedtenergiprocent på 40 målrettet til ældre personer.

 

Normalkost:

Mad med en fedtenergiprocent på 32-33 målrettet til personer, der har normalt BMI og almindelig appetit.  

 

Kost til småt spisende:

Mad med en fedtenergiprocent på 50 målrettet til personer, der har svært ved at holde vægten.

 

 

ER APPETITTEN LILLE?

 

Når man er småt spisende, handler det om, at man har svært ved at holde vægten og indtage den mængde mad, der er nødvendig for at opretholde sit energiniveau og overskud i hverdagen. Det handler derfor om at få masser af næring i små portioner, og man bør derfor generelt skrue op for indholdet af både fedt og protein i sin kost.

Er du småt spisende, er det vigtigt, at du får energi nok til at kunne komme igennem dagen, men det er også vigtigt for, at du kan vedligeholde eller genetablere din styrke.

Vi har lavet en vejledningsfolder med gode råd til dig, der har brug for lidt ekstra:

 

 

Vejledning til småtspisende

 

 

 

INDIVIDUELT TILPASSEDE OPSKRIFTER

 

Vi er en af de få leverandører på markedet, der kan tilbyde mad, som imødekommer dine behov. Vi udvikler løbende tilpassede opskrifter, der tager højde for individuelle behov, men i alle vores særlige tilbud tager vi udgangspunkt i den aktuelle menuplan og tilpasser den til dine behov. Det giver nemlig den bedste oplevelse for dig.

Alle vores opskrifter og menuplaner er lavet med udgangspunkt i de 10 kostråd, og vores diæter og specialkost er tilpasset de konkrete forskrifter, som er beskrevet i Den Nationale Kosthåndbog. Internt arbejder vi i det daglige ud fra vores egen kosthåndbog.

Føler du ikke, du får den ernæring, du har behov for, skal du tage kontakt til visitationen og/eller din læge, så I, i samråd, kan finde den bedste løsning for dig.

Du kan læse mere om de forskellige kostformer i vores kosthåndbog eller i den nationale kosthåndbog.