Pressemeddelelser

5. januar 2022 - 07:00

Surt fra øen midt i Danmark

Det Danske Madhus’ kunder får sat en hel del surt til livs hvert år – og det er ikke så surt endda. Rødbederne og agurkesalaten fra Det Danske Madhus bliver lavet i samarbejde med Samsø Syltefabrik. En historie, der tager sin helt tidlige begyndelse tilbage i 1887. Hvad der dengang var et andelsmejeri, er i dag Samsø Syltefabrik, og selv den dag i dag, er der avlere, som leverer til syltefabrikken, hvis historie går tilbage til den gang der blev leveret mælk til andelsmejeriet.

 

I dag leverer Samsø Syltefabrik ca. 20.000 glas syltede rødbeder og ca. 20.000 glas agurkesalat til Det Danske Madhus. Det betyder at syltningen og produktionen foregår på Samsø Syltefabrik, men at der bliver sat en Det Danske Madhus mærkat på. ”Som en dansk virksomhed, der tilbereder danske retter til hele Danmark, så er vi stolte af vi får leveret surt fra en lille dansk producent placeret midt ude i Kattegat hvor mindre avlere af rødbeder og agurker leverer til den lille hyggelige fabrik” fortæller CCO Martin S. Pinstrup. Dertil kommer, at Samsø Syltefabrik også indtager en vigtig rolle på Samsø med hele 70 arbejdspladser i højsæsonen. ”Det Danske Madhus er selv født ud af et mindre samfund, så de steder hvor vi kan støtte op om lokal dansk produktion vil vi gerne gøre det” fortæller CCO Martin S. Pinstrup hvilket direktør for Samsø Syltefabrik Frank Jakobsen bakker op om og fortsætter ”set i en samfundsmæssig kontekst så vil samarbejdet Det Danske Madhus også bidrage til at bevare og skabe arbejdspladser på Samsø”.

 

Køkkener i Det Danske Madhus er eksperter i lave dansk mad af høj kvalitet – klassisk danske retter – og til de danske retter hører ofte surt til. Dansk mad er typisk karakteriseret ved at være fed og salt, hvorfor surt er et vigtigt element når der skal spises. Det giver nemlig balance i smagene. Det var med det udgangspunkt, at samarbejdet opstod – ”Vi ledte efter en producent, der kunne levere syltevarer af højkvalitet, der kunne matche vores danske retter” slutter Martin S. Pinstrup.

 

 

Udgivet af

Sanne Vonstad


Læst i alt:

160 gange

Læses i øjeblikket af:

0