Pressemeddelelser
Polaris og stiftere sælger Det Danske Madhus til apetito

29. juni 2022 - 08:00

Polaris og stiftere sælger Det Danske Madhus til apetito

 

 

Polaris og stifterne af Det Danske Madhus har indgået aftale om at sælge deres ejerandele i Det Danske Madhus til den tyskbaserede familiejede virksomhed apetito, der er en førende cateringleverandør, som tilbyder skræddersyede cateringkoncepter til skoler, børnehaver, virksomheder, hospitaler og plejehjem samt private forbrugere.

 

Siden Polaris indgik partnerskab med stifterne i 2014, er Det Danske Madhus blevet en stærk markedsleder med en effektiv leverandørkæde, attraktive bruttomarginer og et skarpt fokus på at skabe konstante forbedringer i det danske marked for frisklavede måltider til ældre og sikre bedre og sundere ernæring til mennesker med særlige behov. Efter at have konsolideret det danske marked gennem succesfulde opkøb af øvrige virksomheder og organisk vækst er Det Danske Madhus godt positioneret til at udvide. De 200 medarbejdere i Det Danske Madhus forbereder 115.000 måltider hver uge året rundt og leverer frisklavet mad til omkring 20.000 i Danmark.

 

”Det Danske Madhus har skabt en unik position i det danske marked, hvor vi servicerer 93 kommuner og tilbyder unik kvalitet og udvalg i et voksende marked, der er drevet af en aldrende befolkning og muligheder for at udvide i nye segmenter. Vi har været utroligt glade for partnerskabet med Polaris og deres værdifulde bidrag til at skabe en stærkere forretning med gode vækstudsigter, og vi ser frem til at trække på apetitos industrierfaring og store viden i takt med, at vi fortsætter med at investere i forretningen og skabe vækst i de kommende år,” siger Søren Vilmand, adm. direktør i Det Danske Madhus.

 

”Vi stiftede Det Danske Madhus i 2003 med ambitionen om at blive den foretrukne leverandør for alle ældre i Danmark, og Polaris har spillet en nøglerolle i at accelerere vores udvikling fra en iværksættervirksomhed til en markedsleder, der leverer måltider af høj kvalitet i stor skala. Jeg er utroligt stolt over udviklingen og de mennesker, der har skabt ændringerne de sidste par årtier, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke medarbejdere, leverandører, kommuner og kunder for at gøre Det Danske Madhus til en succes,” siger Henrik Sørensen, medstifter og nuværende bestyrelsesmedlem.

 

Indsatsen for at strømline Det Danske Madhus og skabe et solidt fundament for vækst har omfattet gennemførelsen af en række opkøb, konsolidering af produktionsnetværket, udvikling af en proaktiv salgsorganisation og lanceringen af digitale platforme til alle kundesegmenter samt en styrkelse af brandingen. I de senere år har Det Danske Madhus derudover investeret betydelige ressourcer i at perfektionere produktkvaliteten og optimere produktprogrammet.

 

“Det Danske Madhus har gennemgået en solid udvikling, og vi har nydt det gode partnerskab med en dedikeret gruppe af stiftere, ledelse og medarbejdere. Vi føler os helt trygge ved at give stafetten videre til apetito, der har dyb indsigt i industrien og vil yde et stort bidrag til den succesfulde udvikling af forretningen,” siger Rune Lillie Gornitzka, Partner i Polaris.

 

Transaktionen medfører ingen ændringer i eksisterende aftaler eller kundeforhold, og den nuværende ledelse og organisation fortsætter uændret under apetitos ejerskab.

 

"Vi har været imponerede over holdet bag Det Danske Madhus og ser frem til at samarbejde med og lære fra alle de dedikerede medarbejdere samt trække på vores egne erfaringer til glæde for forretningen og det danske marked", siger Jörg Baumgart, CFO i apetito.

 

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre salgsprisen. EY Corporate Finance var finansiel rådgiver for sælger.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Partner Rune Lillie Gornitzka, Polaris, tlf. +45 24 62 14 64

Adm. direktør Søren Vilmand, Det Danske Madhus, tlf. +45 20 14 15 16

 

Om Polaris – The Power of Partnership

Polaris er en nordisk investeringsvirksomhed med hovedsæde i København, som investerer i og stiller fleksibel kapital til rådighed for veletablerede mellemstore virksomheder i Norden. Polaris har siden 1998 rejst fem fonde med mere end 11 mia. kr. i kapitaltilsagn og fokuserer på virksomheder med vækst- og udviklingspotentiale. Polaris har til dato investeret i 50 virksomheder, hertil kommer flere end 90 tillægsinvesteringer til porteføljevirksomhederne. Polaris ejer 17 virksomheder med en samlet omsætning på godt 7,5 mia. kr. og omkring 5.000 ansatte. Se mere på www.polarisequity.dk

 

Om Det Danske Madhus

Det Danske Madhus er Danmarks førende leverandør af sund mad til ældre og serverer 115.000 frisklavede måltider hver uge med afsæt i den danske madkultur. Virksomheden blev stiftet i 2003, har 4 køkkener og beskæftiger på landsplan flere end 200 medarbejdere, der betjener omkring 20.000 mennesker og 93 af Danmarks kommuner. Se mere på www.detdanskemadhus.dk

Udgivet af

Søren Vilmand


CEO Telefon: +45 20 14 15 16

Læst i alt:

2043 gange

Læses i øjeblikket af:

1