Pressemeddelelser
Kok & Madudvikler Martin ’Guf’ Becker Rasmussens første tiltag i menuerne for Det Danske Madhus kan nu smages

13. september 2021 - 08:18

Kok & Madudvikler Martin ’Guf’ Becker Rasmussens første tiltag i menuerne for Det Danske Madhus kan nu smages

- Endnu mere smag i retterne gennem små forbedringer i opskrifter og tilberedning af retterne.

 

I uge 37 vil der være mulighed for at smage de første resultater af Det Danske Madhus kok og madudvikleren Martin Guf Becher Rasmussens arbejde med menuer. Menuerne er blevet gennemgået fra A til Z, herunder ingredienser til selve opskrifterne.

 

-Vores menuer havde et stærkt udgangspunkt, som vi har raffineret. Det betyder bl.a. at vi i gryderetterne har indarbejdet nogle af de grøntsager, der tidligere var med ved siden af. Ved at tilsætte grøntsagerne til gryderetterne, har vi opnået endnu mere smag i den enkelte ret samt at nogle af de kogte grøntsager har fået mere liv ved, at indgå i selve retterne, fortæller Guf.

 

Når man kigger på menuen for Det Danske Madhus og samtidig tænker på, at der sendes godt og vel 95.000 måltider ud til kunderne i Danmark om ugen, så er det lidt af en opgave, som Det Danske Madhus og Guf har gennemført i løbet af Gufs første år i Det Danske Madhus.

 

-Nogle af de andre ting, der er blevet kikket på, er vores fonder og krydderiblandinger. Når vi taler fond, så har vi fået mere smag, saft og kraft ind i retterne ved at have skiftet fond. I stedet for at tilsætte krydderierne til sidst, så bliver de tilsat i starten. Den ændring har vi lavet, da mange krydderier skal vækkes til live under højere varme – varmen vækker de æteriske olier, som så tilsvarende giver mere smag til retten. Vi bruger grydernes varmeevner mere nu – der bliver virkelig stegt og braset nu! fortsætter Guf.

 

Mad er for de fleste mennesker meget vigtigt. Det gælder både når vi taler livskvalitet og ernæringsmæssigt. For de fleste mennesker så er mad, smag og nydelse noget man ikke vil slække på livet igennem. Tilsvarende er det essentielt som ældre i Danmark, at man indtager den rette ernæring. Netop denne unikke kombination af god smag og den rette ernæringsmæssige sammensætning har været udgangspunktet for den plan Det Danske Madhus satte i søen sidste år.

 

-Nu begynder vi at kunne høste frugterne af de planer vi lagde sidste år. Vi ansatte Guf netop med henblik på at inddrage smag, kvalitet og næring samt at Guf kommer med et stort personligt og professionelt ønske om, at forbedre mad til de ældre i Danmark slutter Søren Vilmand, CEO for Det Danske Madhus.

Udgivet af

Sanne Vonstad


Læst i alt:

200 gange

Læses i øjeblikket af:

0